Od kad smo odradile svoje prvo vjenčanje prošlo je mnogo godina. I dan danas se sjećamo nervoze i napetosti koja je živjela u nama, ali i osjećaja znatiželje da vidimo kako će to sve skupa završiti.

 

Da smo tada znale sve što znamo sada, bilo bi nam možda samo malo lakše. Iako je iskustvo tu, i dalje postoji taj osjećaj nervoze koji nas prati kada se spremamo zabilježiti nečiji najvažaniji dan u životu.

Vjenčanja su posebna iz više razloga. Zaista se radi o događaju koji ćete pamtiti cijeli život. Upravo zbog toga mi moramo biti profesionalne, a opet dovoljno opuštene kako ne bi stvarale dodatnu napetost mladencima, ali i gostima.

Kako bi vaše vjenčanje prošlo u savršenom redu, pripremile smo par smjernica koje bi vam mogle poslužiti da i sami shvatite što točno želite da mi napravimo za vas i na taj način olakšamo i vama, ali i sebi.

Prvo I najvažnije, morate znati kakav sadržaj želite. Zapitajte se volite li više fotografiju ili video. U našoj šarolikoj ponudi možete naći sve što vas zanima, ali nas morate o tome informirati. Iako smo odradile puno vjenčanja, još uvijek (nažalost) ne možemo čitati misli (hehe).

Druga stvar je da morate prihvatiti činjenicu da ćete se na dan svog vjenčanja mnogo fotografirati. Žao nam je ako vam to stvara muku ili nelagodu, ali vam obećajemo da ćemo mi dati sve od sebe da taj proces prođe što brže i bezbolnije.

Treća bitna stvar je ta da je veoma poželjno da unaprijed imate isplanirane lokacije na kojima želite zabilježiti svoj dan. Bilo da se radi o nekom vama posebnom mjestu, o lokaciji gdje ste se prvi put poljubili ili na nekom brežuljku s kojeg se pruža predivan pogled, odabir u potpunosti prepuštamo vama. Razlog iz kojeg potičemo mladence da razmisle o lokaciji jest taj da se u mnogo slučajeva pokazalo da ih takva sitnica poput odabira lokacije koja im mnogo znači pokaže kao pun pogodak kad se trebaju opustiti ispred fotoobjektiva.

Upravo tada nastaju najljepše fotografije na kojima se ne vidi sav stres koji su prošli za vrijeme organizacije, ali ni nervoza s obzirom da se upravo spremaju napraviti najveći korak u svom životu prema zajedničkoj budućnosti.

Četvrta bitna činjenica je da nas što prije upoznate s najbližim članovima obitelji, kumovima, najboljim prijateljima i svima onima za koje želite da se što više vide na materijalima koje ćemo vam pripremiti. Iako se to čini kao bezazlena stvar, nama fotografima je to veoma važno kako bi se, osim na mladence, mogle koncentrirati i na vama bitne osobe i fotićem uloviti emocije na licima dragih vam osoba.

Peta stavka je da s vama želimo proći kroz tzv. hodogram, odnosno da znamo koji su vaši planovi i kako ste vi zamislili svoj vjenčani dan. Želite li fotografije i snimke spremanja mladenke i mladenca, želite li fotografiranje za zahvalnice obaviti prije ili nakon obreda u crkvi, u koliko sati je obred, prvi ples, bacanje buketa i sve ostale sitnice koje čine vjenčanje. To nam je iznimno važno kako bi i same znale pripremiti rezervne baterije, rasvjetu, objektive i ostalu popratnu aparaturu kako ne bi propustile niti jedan jedini bitan trenutak.

Stoga naša vjenčanja uvijek sadrže hodogram kojeg tik prije vjenčanja nam naši mladenci šalju povratno kako bi i oni, ali i mi jasno znali tijek svih događanja, te time koordinirali sve uzvanike prilikom vjenčanja.

Posao fotografa čini se veoma jednostavan, ali iza samog “okidanja” i snimanja skriva se mnogo sati pripreme. Nama je zaista potrebno nekoliko dana da prođemo popis svih stvari koje su nam taj dan potrebne, od samih fotoaparata, strojeva za printanje foto papira, objektiva, rasvjete i stativa,  pa sve do ljepila koje nam je potrebno za zahvalnice.

No bez obzira na odgovornost koja se od nas taj dan očekuje, mi svako vjenčanje odradimo s puno osmjeha i veselja jer biti dio nečijeg posebnog dana zaista je privilegija i čast koju s velikom radošću prihvaćamo.